שתף בפייסבוק
שתף בטוויטר
שתף בפינטרסט

מיינדפולנס- הדרך שלך לחוסן נפשי

מרגישים במרוץ בלתי פוסק בדרך להצלחה? לא ישנים טוב בלילה כי המחשבות פוגעות במנוחתכם? אתם לא לבד. אנשים רבים חווים לחץ עצום שמחבל בתפקוד ובאיכות חייהם.
פרקטיקה מנצחת להפחתת המתח ושיפור החוסן הנפשי היא מיינדפולנס – מודעות קשובה.
מהי מדיטציית מיינדפולנס, כיצד היא עשויה לשפר את החוסן הנפשי ואיך ניתן לתרגל אותה? התשובות בכתבה שלפניכם.

מהי מיינדפולנס וכיצד היא יכולה לסייע לכם?

הרעיון שעומס בבסיס של מודעות קשובה קשור לכך שרוב האנשים נותנים למחשבות והרגשות לנהל אותם ולהסיח את דעתם מ"כאן" ו"עכשיו".
תפקידה של המדיטציה היא לשנות את הדרך שבה אנחנו מתבוננים במחשבות למצב של חוסר שיפוט וללא ביקורת אלא קבלה עצמית אשר תאפשר לנו לחיות את הרגע ולא לתת למחשבות הטורדניות להרוס אותו.
תשומת לב היא שם המשחק ומיינדפולנס היא סוג של אימון פסיכולוגי להשגת תחושת שליטה, בניית כוח נפשי ורוגע. במהלך האימון הכולל הרפיה, נשימות עמוקות ושחרור, ניתן לאמן את המוח ממש כמו שהולכים לחדר כושר לאמן את השרירים. המשימה היא לשנות את הדרך בה אנחנו מתייחסים לתחושות ולמחשבות שלנו.
ככל שמתרגלים יותר מיינדפולנס כך עולה הקשיחות העצמית וכמו שד"ר דוקוורת' טענה – חוסן נפשי הוא ה"רוטב הסודי" הזורם בעורקיהם של אנשים מצליחים.
מיינדפולנס מאפשר זאת על ידי התבוננות מחודשת באתגרים כהזדמנויות למידה ולא כמכשולים שיש להתגבר עליהם, מיקוד גבוה, ביטול פחד והקניית ביטחון להשגת החוסן הנפשי המבוקש.

הדרך לחוסן נפשי עוברת במודעות קשובה

עדויות רבות מראות שמודעות קשובה מסייעת בשיפור הבריאות הנפשית והפיזית, העלאת הריכוז והמיקוד והטענת אנרגיות.
חוקרים שבדקו את מי שמתרגל מדיטציה מסוג מיינדפולנס מצאו שאזורים במוח הקשורים לוויסות רגשי גדולים יותר אצל מי שתרגלו את המדיטציה במשך מספר שנים. כמו כן, ישנן עדויות לכך שאפילו ילדים וצעירים שיישמו תרגילי מיינדפולנס נהנו מתחושת רווחה, שיפרו את הישגיהם הלימודיים ודיווחו על תחושת רווחה טובה יותר.
מודעות קשובה יעילה לשיפור הקשר בין גוף לנפש, מיושמת אפילו במקומות עבודה ובבתי ספר ברחבי העולם וכן בבסיסים של הנחתים האמריקאיים בהכנה לקראת מצבי מלחמה מלחיצים והתאוששות מהם.
מודעות קשובה מגבירה את הסרוטנין, מאפשרת לגוף להפריש הורמונים המורידים את לחץ הדם וקצב הלב ועוד.
בעת תרגול מודעות קשובה המתרגלים מבחינים בין רגשות לחרדות, תפיסות שליליות, תגובה גמישה וכל זה באמצעות גישה פתוחה ומקבלת. במקום להדחיק את הרגשות, מקבלים אותן כמשאב להתמודדות חיוביות וצמיחה אישית.

כיצד מתרגלים מיינדפולנס?

בפועל התרגול מבוסס על נשימות, התבוננות בגוף, במחשבות, זיקוק הרגשות, רצוי בסביבה נעימה ובזמן נוח, ללא רעשים סטטיים ובמקום שלא יפריעו לכם להתמקד. אפשר לתרגל לבד, עם אפליקציה או במתכונת קבוצתית.
מיינדפולנס משתלב גם בחיי היום יום, למשל, בהתעוררות מודעת בתנוחה נינוחה, עצימת עיניים, יישוב הגב והצוואר ללא נוקשות וחיבור לתחושות הגוף בעת היקיצה.
לאחר מכן אפשר להמשיך בנשימות ארוכות פנימה דרך האף החוצה דרך הפה והגדרת הכוונות למשך היום תוך מודעות למערכות היחסים, התקשורת עם אנשים, המטרות שמנחות אתכם בדרך ובביצוע ההחלטות והבחירות ואפילו באמצעות אכילה מודעת והנאה מהרגע.
חשוב מאוד להיות מודעים למוח הנודד ולהחזרתו למטרה ולרגע הנוכחי ונטרול המוח השיפוטי על ידי נשימה בחזרות המאפשרת את המיקוד המבוקש. נסו לבודד את התחושות בעומס סביבכם – להתייחס באופן ספציפי לריח, למגע, לטעם, להתמקד בנשימה הנעה פנימה והחוצה בכל עת שאתם הולכים לאיבוד בין המחשבות.
כדאי ללמוד מיינדפולנס במסגרת מסודרת על מנת לקבל את כל הכלים וההכוונה הדרושה לשילובה ההרמוני כחלק מהחיים.

רוצים לפרסם אצלנו? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

פוסטים קשורים

מידע כללי

הדרך לעצב באנר בצורה נכונה

ההכנסות ממודעות באנר רק עולות משנה לשנה ויותר מפרסמים מחפשים את הדרך לעצב באנר מנצח שיניע לפעולה ויביא הקלקות, המרות, פניות ומכירות. בעידן השיווק הדיגיטלי

קרא עוד »